• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jahedad suveilmad vähendasid õllejoomist

  Jahedate ilmade tõttu oli õlletarbimine sel suvel kümnendiku võrra väiksem kui aasta tagasi, kuigi kogu õlleturg on aastaga kasvanud 3 protsenti, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Õlleturu liider on endiselt Saku Õlletehas, mille toodangut ostab iga teine kodumaise õlle eelistaja. Viimase aastaga on aga oluliselt oma turuosa parandanud Tartu Õlletehas, mille müügikäive on aastaga kasvanud 70 protsenti.
  Saku Õlletehase ja suuruselt kolmanda õlletootja Viru Õlle müüginumbrid kahanesid suvekuudel kümnendiku võrra.
  'Turuosa tõusu mootoriks on olnud A. Le Coqi kaubamärki kandvad õlled ja Double Bock, mis on tõusnud turuliidriks kangemate õllede osas,' ütles Tartu Õlletehase tegevjuht Tarmo Noop.
  Tema sõnul on kogu aasta olnud nõudlus suurem kui õlletehase võimalused toodangut pakkuda. 'Alates augustist oleme nõudlusele järele saanud, sest turg suvekuudel kukkus,' märkis Noop ja lisas, et septembris ulatus õlletehase turuosa kohalike müüjate seas juba 36 protsendini.
  Emori uuringu järgi joob õlut iga kolmas naine ning peaaegu iga mees. Kõige rohkem juuakse Eestis keskmise kangusega õlut (4,6 - 5,2 mahuprotsenti).
  Eesti on õlle tarbimiselt 15 riik maailmas, kus keskmiselt joob üks inimene aastas 61 liitrit õlut. Keskmise Euroopa õllejooja mõõdu annavad välja soomlased, kes joovad 80 liitrit õlut.
  Eesti õlletootjate hinnangul kasvab ka eestlaste õlletarbimine mõne aastaga Euroopa keskmisele tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?