Madli Zobel • 16. oktoober 2000 kell 10:27

Libapolisei kimbutab teadmatuid

Libapolitseinikud kasutavad eri motiividel ära inimeste tähelepanematust ja eksimusi, kirjutab Äripäeva homne turvarubriik.

Nn. libapolitseinikke on kahte tüüpi. Ühed on psüühiliste häiretega või purjus inimesed, kes soovivad politseinikke mängida. Reeglina pole sellised inimesed pahatahtlikud. Küll aga võib ebameeldivusi valmistada suli, kelle eesmärgiks on politseid jäljendades omastada võõrast vara või koguda alusetult trahviraha.

Politseinikke mängivad pätid on inimestelt erinevatel ettekäänetel ?konfiskeerinud? isiklikke asju. Politseiameti korrakaitseosakonna kriminaalpreventsiooni ja noorsootalituse komissari Urve Miidla sõnul võivad politseinikud tänaval kontrollida õiguserikkumise toimepanemises kahtlustatava kodaniku isikut tõendavaid dokumente, kuid kunagi ei võeta ühtegi asja ?igaks juhuks? või ?korraks? ära.

 

 

 

Hetkel kuum