• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nasdaqil ajaloo suuruselt teine protsentuaalne tõus

  Ühendriikide aktsiaturgudel käivitus reedel kauaoodatud tehnoloogiasektori korrektsioon.

  Nasdaqi üldindeks kerkis 7,87 protsenti 3316,77 punktile ja seda vaid päev pärast aasta madalaimale tasemele kukkumist. Reedene tõus on ühtlasi Nasdaqi kogu ajaloo suuruselt teine protsentuaalne tõus. Analüütikute hinnangul oli tehnoloogiasektori hinnaralli tingitud mõningate börsiettevõtete (Juniper, Gateway) ootustele vastavatest headest majandustulemustest ning arusaamast, et USA makromajanduslikud näitajad on jätkuvalt tugevad.
  Lisaks läks reedel Iisraeli-Palestiina konflikti rahumeelse lahenduse lootuses langusse ka nafta hind, mida on peetud energia kasvava hinna kaudu üheks tõsiseimaks ohuks ettevõtete kasumile. Nafta hinna edasise tõusu tõenäosust piiras ka Saudi-Araabia teada, et riik ei kavatse Iisraeli-Palestiina konfliktist tingituna USA ja teiste lääneriikide suhtes naftaembargot kehtestada. Reedest korrektsiooni võib pidada siiski suhteliselt ettevaatlikuks ning turu edasise suuna peaks otsustama suurte tehnoloogiaettevõtete avaldatavad majandustulemused. Käesoleval nädalal avaldavad oma kolmanda kvartali tulemused muu hulgas Intel, IBM ja Apple.
  New Yorgi börsi optimismi pärssis nafta hinna liikumisest tingitud naftakompaniide aktsiate hinnalangus. Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas reedel 1,57 protsendiga plussis 10 192,18 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Talunikud löövad mahevärgile käega – tavavilja kasvatades tuleb vähemalt toime
"Midagi ei ole teha, majanduslikult ei olnud enam mõtet. Mahehinnad on võrreldes tavatootmisega niivõrd madalad," rääkis Lalluka OÜ peremees Kuldar Kuld, miks ta enam sellest aastast mahevilja kasvatada ei saa.
"Midagi ei ole teha, majanduslikult ei olnud enam mõtet. Mahehinnad on võrreldes tavatootmisega niivõrd madalad," rääkis Lalluka OÜ peremees Kuldar Kuld, miks ta enam sellest aastast mahevilja kasvatada ei saa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.