Peeter Koppel • 16. oktoober 2000 kell 15:16

Ühendriikide aktsiaturud kauplemispäeva alguses suhteliselt stabiilsed

Reedel alguse saanud positiivset meelestatust jätkus Ühendriikide aktsiaturgudele ka tänase kauplemispäeva alguseks. Kuigi tõusutempo oli kokku kuivanud, oli turg suurettevõtete kvartalitulemuste suhtes optimistlik.

Majandustulemuste ootus viisid spekulatiivse ostuhuvi toel ülespoole J.P. Morgani ja IBMi. Dow Jonesi tööstuslik keskmine liikus 16:40 0,52 protsenti reedesest sulgemistasemest kõrgemal 10 244,45 punktil.

Nasdaqi üldindeks liikus 16:40 0,54 protsendiga plussis 3334,75 punktil. Negatiivselt suhtuti tehnoloogiakesksel Nasdaqil pooljuhisektori aktsiatesse ning seda tänu analüütikute kahtlustele suuremate kiibitootjate nagu Intel neljanda kvartali kasumiväljavaadete suhtes. Kerge ebakindlus mõjus ka Nasdaqi üldindeksile, mis liikus kord pluss- ning kord miinuspoolel.

Hetkel kuum