Peeter Koppel • 16. oktoober 2000 kell 14:57

Venemaa aktsiaturg tõusis 5,87 protsenti

Venemaa aktsiaturg läks täna kaasa reedel Ühendriikide aktsiaturgudelt alguse saanud tõusulainega. RTS-indeks tõusis päeva lõpuks 5,78 protsenti ja sulgus 194,88 punktil.

Tänase tõusu eesotsas olid energia- ning naftatööstuste aktsiad. Turu meelestatus näib hetkel vaatamata kõigele olevat positiivne ning maaklerite hinnangul enamus võimalikest negatiivsetest stsenaariumitest juba kajastuvad aktsiate hindades.

Samas näivad turul ilma tegevat eelkõige lühiajalise visiooniga spekulatiivsemad investorid ning pikaajaline raha hoiab maailma turgude volatiilsuse mõju kartes aktsiaturust eemale.

Välisinvestorid on samuti ebakindlad ning seda vaatamata Venemaa viimase aja tugevatele makronäitajale ning üha kerkiva nafta hinna positiivsele mõjule mitmete börsiettevõtete majandustulemustele. Lühemas perspektiivis ennustavad maaklerid ebakindluse jätkumist, kuna maailma aktsiaturud püsivad tõenäoliselt volatiilsetena.

Hetkel kuum