Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutiostubuum maal

  Kui alguses plaaniti põllumeeste arvutiprojekti raames müüa 1000 arvutit, siis nüüd on prognoos 2200 arvutit, mis Põllumajandus-Kaubanduskoja esimees Alar Oppari sõnul müüakse kindlasti ära.
  Eesti aastane arvutiturg on umbes 25 000 arvutit, millest erasektorisse ostetakse 7000.
  ?Meil oli siin täielik buum,? ütles Jõgevamaa Talunike Liidu juhatuse esimees Kalju Jalakas. ?Alguses oli teada 60 soovijat, kuid lõpuks tuli kokku 173 lepingut ehk kolm korda rohkem, kui arvasime.?
  Põlva Talupidajate Liidu ruumides tekitasid arvutisoovijad hiigelpikad järjekorrad ning lepingute väljatrükkimine ummistas printeri. Ühe päeva jooksul vormistati seal 160 arvuti ostu-müügilepingut.
  Ida-Viru talupidajate liidu direktor Arvo Aller ütles, et kuigi teiste maakondadega võrreldes tuli neil arvusoovijaid naeruväärselt vähe, oli seegi arv üllatuseks. ?Paljud loobusid, sest ei tahtnud näiteks printerit, soovisid rohkem mälu ning osadel on arvutid ka olemas,? rääkis Aller. Ida-Virumaal ostab uue arvuti 50 talupidajat ja põllumajandusühistut.
  ?Ostame uue arvuti poja soovitusel,? ütles Jõgevamaa talupidaja Hilje Link. ?Meil on küll seni ka arvuti olnud, aga kavatseme edaspidi talupidamisega seonduvaid toiminguid hakata rohkem arvuti abil tegema, näiteks raamatupidamise tahame viia arvutisse.?
  Põllumeeste arvutiprojekti raames saavad üliodavalt arvuti soetada kuni 2200 põllumeest. Põllumeestel on võimalus liisida endale Compaqi arvutikomplekt 13 855 krooni eest, kusjuures liisinguintressid tasub tootjate eest riik. Arvutikomplekti kuuluvad 15tolline monitor, Hewlett-Packardi printer, modem, helikaart kõlaritega. Arvutiga tuleb kaasa ka sissehelistamisteenusega internetiühenduse pakett.
  ?Esmaspäevase seisuga ehk kuue päevaga oleme müünud soodusliisinguga 775 arvutit ja liisinguta 34 arvutit,? ütles Põllumajandus-Kaubanduskoja esimees Alar Oppar. ?Käime kõik maakonnad läbi ja sõlmime lepingud, kuid ilmselt tuleb maakondades teha veel teinegi ring, sest me lihtsalt ei suuda kõiki soovijaid vastu võtta.?
  Oppari sõnul jäi näiteks Pärnus ukse taha 70 arvutihuvilist talumeest, kuna öö tuli peale. ?Sinna peab kindlasti tagasi minema,? lubas Oppar.
  ?Ei osanud ette kujutada, et arvutimüük maale nii hästi läheb,? ütles arvutiprojektis tarnijana osaleva AS Helmes juhatuse esimees Jaan Pillesaar. ?Me arvestasime esialgu tuhande arvutiga ja need saab ka kohe kätte. Mis üle selle läheb, tuleb tehasest alles tellida ja need tulevad ilmselt järgmise aasta alguses.?
  ASi Helmes partner Andres Agasild on varem öelnud, et põllumeestele müüakse arvutikomplekt selle omahinnaga.
  Alar Oppari sõnul pole Helmese eesmärk arvutite müügiga praegu kasumit teenida, vaid otsida edasisi lahendusi. ?Ilmselt osaleb Helmes ka põllumeestele oma internetiportaali tegemises või näiteks suurtootjatele arvutivõrgu loomises,? sõnas Oppar.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroala inflatsioon pidurdus
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Tagatisrahaga üürileping – omanikule lahja, üürnikule kallis
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Arvustus. Mazda CX-60 – 60 000 eurone maastur, millel polegi suurt puuteekraani
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.

Olulisemad uudised

Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.