Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estiko alustab Emajõe keskuse teist etappi

  Esmaspäeva õhtul sõlmitud ostu-müügilepingu kohaselt omandas Estiko seni Tartu bussifirma ASi Tarbus omanduses olnud 20 protsenti Emajõe Ärikeskuse aktsiatest.
  Estiko juhatuse esimehe Ellen Tohvri sõnul on Estiko juba pikka aega soovinud olla ärikeskuse ainuomanik. ?Lõpuks leidsime vastastikku sobivad tingimused,? rääkis Tohvri. ?Meie eesmärk on koondada kinnisvaraarengu projektid.?
  Tarbuse nõukogu liikme Aivo Pärna hinnangul oli tegu mõlemat poolt rahuldava tehinguga. ?Meil polnud mõtet omada ärikeskuses vähemusosalust,? põhjendas Pärn aktsiate müüki. ?Ja Estikol on moraalselt parem tunne olla ainuomanik.? Pärn kinnitas, et Tarbus on kindlasti huvitatud rentima või haldama uut bussijaama.
  Pärn ei soovinud avalikustada viiendiku ärikeskuse osaluse müügi hinda. Aasta tagasi omandas Aivo Pärnale kuuluv AS Favora Transport Tartu linnale kuulunud Tarbuse aktsiad 2 miljoni krooni eest. Tarbuse praegused omanikud on Favora Transport (45 protsenti), Valter Keis (45 protsenti) ja Tõnu Põder (10 protsenti).
  Ärikeskuse teise ehitusetapi ehituskonkursi kuulutame välja paari-kolme nädala pärast, lubas Ellen Tohvri. ?Projekteerimine on lõpusirgel,? lisas Tohvri. ?Kaalume võimalike finantsinvestorite kaasamist.?
  Tohvri hinnangul tuleb teise ehitusetapi maksumus kallim, kui oli esimene etapp. Ärikeskuse esimese etapi ehk 14korruselise kõrghoone ehitusmaksumus koos käibemaksuga oli 92 miljonit krooni.
  Ärikeskuse teises ehitusetapis ehitatakse olemasoleva bussijaama asemele uus bussijaam koos logistikakeskusega ja kuni 10 000 ruutmeetrit kaubanduspinda. Tohvri kinnitusel on Estikol koostööpartner kogu kaubanduspinnale olemas. ?Partner ei soovi enda avalikustamist veel,? salapäratses Tohvri ja soostus vaid täpsustama, et tegu on Eesti kapitalil põhineva kaubandusfirmaga.
  Selle kuu lõpus kolivad Estiko juhatus ja tippjuhid Emajõe ärikeskuse 11. korruse väiksemale poolele. ?Soovime, et Estikol oleksid Tartu kesklinnas esindusruumid,? põhjendas Tohvri. Ilma Estiko kontoripindu arvestamata on ärikeskuse täituvus praegu ligi 70 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Andrus Alber: riigi kulud kasvavad üha, kus on püsivad tuluallikad?
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Tööl tekkinud vaimse tervise probleemi saab lugeda kutsehaiguseks
Tänapäeval puutub suur osa töötajatest kokku üha keerukamate ja suurt vaimset pingutust nõudvate töödega, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. Seega on nüüd töötajal võimalik nõuda hüvitist, kui vaimse tervise probleemi põhjustab töö.
Tänapäeval puutub suur osa töötajatest kokku üha keerukamate ja suurt vaimset pingutust nõudvate töödega, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. Seega on nüüd töötajal võimalik nõuda hüvitist, kui vaimse tervise probleemi põhjustab töö.

Olulisemad lood

Koduostjad hoiavad end languse ootuses tagasi
Novembris püsis kinnisvaraturul vaikelu: Tallinnas müüdi kortereid kolmandiku vähem kui aasta tagasi, ruutmeetri mediaanhind kuuga küll pisut langes, aga eelmisest aastast on ikka pea viiendiku kõrgem.
Novembris püsis kinnisvaraturul vaikelu: Tallinnas müüdi kortereid kolmandiku vähem kui aasta tagasi, ruutmeetri mediaanhind kuuga küll pisut langes, aga eelmisest aastast on ikka pea viiendiku kõrgem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.