Ülo Toomsalu • 17. oktoober 2000 kell 6:08

Reformierakond tõrjus Pärnus Isamaaliidu võimult

Pärnu volikogu korraldas eile linnavalitsuse tagasiastumispalvele vaatamata ikkagi umbusaldushääletuse ning valis uue võimukoalitsiooni linnapeaks reformierakondlase Einar Kelderi (53), kirjutab Eesti Päevaleht.

Volikogus andsid Kelderile toetushääled Reformierakonna, Keskerakonna, Koonderakondliku taustaga valimisliidu Pärnakas ja valimisliidu Rahva Usaldus saadikud ning mõõdukas Mark Soosaar.

Kelder, kes suvel abilinnapea ametist loobudes pidas viieliikmelist linnavalitsust Pärnu jaoks liiga suureks, valis linnapeaks saades oma meeskonda ikkagi viis inimest. 'Olen jätkuvalt seda meelt, et Pärnus peaks olema linnapea ja kaks abilinnapead, aga linnaametite liitmise tõttu on praegu linnas osakonnajuhatajaid puudu,' ütles Kelder.

Abilinnapeana jätkab reformierakondlane Taimi Vilgas. Uuteks abilinnapeadeks valiti Riina Müürsepp Reformierakonnast, Margus Tammekivi Keskerakonnast ja Erni Metsal valimisliidust Pärnakas.

Pärnus valimised võitnud Isamaaliit jäi linnavalitsusest välja ja kuulub nüüd koos Kadi Viiraga (Mõõdukad) opositsiooni.

Volikogu ei nõustunud, et linnavalitsus omal soovil tagasi astub, vaid avaldas Isamaaliitu kuuluvale linnavalitsusele umbusaldust. 'Kui süüdimõistetu on päev enne hukkamisele saatmist end oma kongis üles poonud, pole mõtet teda enam elektritooli saata,' ütles Kadi Viira, kes pidas mõttetuks tagasiastumisavalduse esitanud linnajuhtide umbusaldamist.

Hetkel kuum