Tiit Elner • 17. oktoober 2000 kell 14:14

Silmeti võltsimiskahtlust uuritakse vähemalt aasta

Tallinna politseiprefektuur pikendas reedel veel kahe kuu võrra kriminaalasja uurimist võltsitud pangagarantii võimaliku kasutamise kohta RASi Silmet erastamisel. Kriminaalasi algatati kriminaalkoodeksi § 186 (ametliku dokumendi võltsimine)alusel möödunud aasta detsembris. Erastamisel 1997. aastal esitas AS Ephag erastamisagentuurile Benelux Trust Bank Inc. garantiikirjad, mida politsei kahtlustab võltsituses. Hoolimata pangagarantii võltsimise kahtlusest erastamisel uutel omanikel võetud kohustuste täitmisel raskusi ei tekkinud. Silmeti omanike hulka kuulub endine peaminister Tiit Vähi. Ta on kinnitanud, et omandas osaluse väliseestlaselt Thomas Waldinilt alles peale erastamist. Isikut ja kodakondsust tõendava dokumendi või muu ametliku dokumendi, pitsati või stambi võltsimise eest kasutamise eesmärgil, samuti teadvalt võltsitud isikut või kodakondsust tõendava või muu ametliku dokumendi, pitsati või stambi kasutamise eest eesmärgiga omandada õigusi või vabaneda kohustustest karistatakse seaduse järgi rahatrahvi või arestiga või vabadusekaotusega kuni kahe aastani.

Hetkel kuum