• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  CSX võib jätkata Eesti Raudtee erastamisel

  CSX Corporation, mis veel kuu tagasi teatas, et loobub Eesti Raudtee erastamisest, võtab kinnitamata andmetel siiski protsessist osa, olles RailEstonia pakkumisse kaasatud kuni 10protsendilise osalusega, kirjutab Postimees.

  Teatavasti tegid pakkumised juulis esimesse konkursiringi Baltic Rail Service (BRS), CSX Estonia, Rootsi riigiraudtee SJ ja Raudtee Erastamise Rahva AS (RER).
  Neljast osalejast on teise ringi, mis lõpeb 23. oktoobril, alles jäänud kolm. RER ja SJ teevad teises ringis ühise pakkumise. Samas on ka CSX Estonia teinud küllalt pretsedenditu otsuse, loovutades oma pakkumise teisele firmale.
  Varasema pakkuja ärinimi on muutnud vastavalt uuele strateegilisele investorile, kelleks on põhiliselt lühiradadel opereeriv RailAmerica, RailEstoniaks.
  Postimehe andmetel ei loobu CSX Corporation siiski täielikult erastamisest, vaid jääb Rail Estonia pakkumises kuni kümneprotsendilise osalusega siiski sisse.
  Eesti Erastamisagentuuri (EEA) nõukogu arutab täna Eesti Raudtee erastamisega seotud lepinguid, sealhulgas aktsionäride lepingut ning eeldatavasti ka CSX Estonia pakkumisega seonduvat.
  EEA nõustaja Väino Sarneti hinnangul ei ole enne lõpliku parema pakkumise tegemist oluline, et RailEstonia õigusjärgsus pakkumist tehes oleks piisavalt tõestatud. 'Seda peab firma suutma tõestada koos lõpliku pakkumisega,' märkis Sarnet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.