• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow kukkus alla 10 000 punkti

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva IBMi oodatust kehvemate müüginumbrite tõttu langusega.
  IBM suutis küll kasumiprognoosiga sammu pidada, kuid investoritele tekitasid muret tehnoloogiagigandi oodatust kehvemad müüginumbrid. IBMi aktsia kukkus sellest tulenevalt 15 97 dollarile. Teine turgudele negatiivset mõju avaldanud asjaolu oli oodatust suurem tarbijahinnaindeksi kasv eelmisel kuul. Indeks kasvas septembris oodatud 0,4 protsendi asemel 0,5 protsenti. Selline areng tekitas aga kohe spekulatsioonid võimaliku järjekordse intresside tõstmise kohta Föderaalreservi poolt.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine liikus kaks tundi pärast kauplemise algust allpool olulist 10 000 punkti piiri ehk 1,76 miinuses 9912,5 punktil.
  Nasdaq püsis samal ajal volatiilsena, liikudes vaheldumisi tugevalt miinuses ning kergelt plussis. Nasdagi üldindeks oli kaks tundi pärast kauplemise algust langenud 0,99 protsenti 3182,3 punktile.
  Turul aitas tõusta oodatust paremate majandustulemustega hiilanud Intel, mis tõusis 7,8 protsenti 39 dollarile.
  Stockholmi börs lõpetas 3,36 madalamal. Börsi üldindeks sulgus 5026,46 punktil.
  Helsingi börs lõpetas eilse kauplemispäeva taas järsu langusega. HEX-üldindeks kukkus 4,73 10 505,95 punktile.
  Turg läks kaasa kogu maailma haaranud tehnoloogia- ja telekommunikatsiooni aktsiate langusega.
  Peaaegu 70 protsenti kogu Helsingi börsi kapitalisatsioonist moodustav Nokia langes 5,76 35,81 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".