Inno Tähismaa • 18. oktoober 2000 kell 13:20

Mõõdukad jätkavad maksude avalikustamise poliitikat riigikogus

Tulumaksu avalikustamine võib riigikogu saalis õnnestuda, kirjutab Mõõdukate häälekandja Rahva Hääl.

Kuigi valitsus ei andnud lõplikku heakskiitu Mõõdukate ideele üksikisiku tasutud tulumaksu avalikustamiseks, on ometi reaalne, et riigikogu vastava eelnõu heaks kiidab. Mõõdukate volikogu välja käidud ning Tõnu Kõivu ja Rein Järvelille eelnõuna riigikokku jõudnud üksikisiku tulumaksu avalikustamise idee on leidnud koalitsioonis arvestatavat vastukaja.

Poolehoidu on mõttele väljendanud peaminister Mart Laar ja Tallinna linnapea Jüri Mõis Isamaaliidust.

Riigikogu liikme Rein Järvelille sõnul on Mõõdukad veendunud, et maksude kogumisel on positiivne sotsiaalne kontroll tuhat korda tõhusam kui mistahes politseilikud võtted. Ta toob näiteks Hiiumaa, kus avalik järelvalve on niivõrd tugev, et isegi autouksi ei pea varga kartuses lukku keerama.

Hetkel kuum