Peeter Koppel • 18. oktoober 2000 kell 8:01

USA aktsiaturgudel jätkus langus

Ühendriikide aktsiaturgudel tekitasid eilse kauplemispäeva alguses pingeid peale kauplemise lõppu avaldatud Inteli ja IBMi majandustulemused ning mured kasumite kasvutempo pärast viisid turu langusse.

Analüütikute hinnangul on välja kujunenud selgelt langev trend ning selle murdumist ei ole lähiajal näha.

Investorid olid enne kahe tehnoloogiagigandi majandustulemuste avaldamist negatiivselt meelestatud. Tehnoloogiakeskse Nasdaqi viisid langusse personaalarvutitega seotud ettevõtete aktsiad ning seda tänu PaineWebberi poolsele Adobe ja Microni reitingu alandamisele. Microni aktsia kukkus 4,69 dollarit 29 dollarile. Eile läks langusse läks ka viimase ajal pslju kiidetud Juniper Networks, mis langes 5,68 protsenti 229,19 dollarile

Nasdaqi üldindeks langes eile 2,32 protsenti 3213,96 punktile.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes 1,46 protsenti 10 089,71. New Yorgi börsil liikusid üldise suunaga vastuvoolu heade tulemustega hiilanud Johnson Johnson (+0,13 protsenti) ning Philip Morris (+3,05 protenti).

Hetkel kuum