Peeter Koppel • 19. oktoober 2000 kell 7:41

Dow sulgus allpool 10 000 punkti piiri

Ühendriikide aktsiaturud läksid eile IBMi oodatust kehvemate müüginumbrite tõttu taas langusse.

Turu liikuma pannud IBM suutis küll kasumiprognoosiga sammu pidada, kuid investoritele tekitasid muret tehnoloogiagigandi oodatust kehvemad müüginumbrid. IBMi aktsia kukkus sellest tulenevalt 17,50 dollarit 95,50 dollarile. Ettevõte kaotas languse tulemusena 31 miljardit dollarit oma turuväärtusest.

Teine turgudele negatiivset mõju avaldanud asjaolu oli oodatust suurem tarbijahinnaindeksi kasv eelmisel kuul. Indeks kasvas septembris oodatud 0,4 protsendi asemel 0,5 protsenti. Selline areng tekitas aga kohe spekulatsioonid võimaliku järjekordse intresside tõstmise kohta Föderaalreservi poolt.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine sulgus allpool olulist 10 000 punkti piiri ehk 1,14 protsenti miinuses 9975,02 punktil.

Nasdaq püsis eile volatiilsena, liikudes vaheldumisi tugevalt miinuses ning kergelt plussis. Nasdaqi üldindeks sulgus 1,32 protsenti miinuses 3171,56 punktil. Turu langust aitas pidurdada oodatust paremate majandustulemustega hiilanud Intel, mis tõusis 5,5 protsenti 38,19 dollarile.

Hetkel kuum