Ülo Toomsalu • 19. oktoober 2000 kell 6:20

Rahvusraamatukogu lastekeeld surve all

Kultuuriminister Signe Kivi avaldas lootust, et Rahvusraamatukogu nõukogu on põhjalikult kaalunud oma otsust lõpetada tulevast aastast alla 16aastaste laste teenindamine ning arvestanud sealjuures avalikkuses väljaöeldud arvamusi, kirjutab Postimees.

Kivi nentis, et ühelt poolt on raamatukogu nõukogu kavatsus põhjendatav seadusest ja põhimäärusest lähtuvate otseste ülesannetega.

'Teiselt poolt tuleks aga taas kaaluda, kas Eesti-suuruse väikeriigi kontekstis on kõige õigem nii kitsalt piiritleda pealinna keskel kaunis avaras hoones tegutseva ja maksumaksjale aastas üle 50 miljoni krooni maksva institutsiooni funktsioone,' lisas minister.

Täna hommikul kogunevad ühisnõupidamisele Rahvusraamatukogu ning mitme ministeeriumi, ametkonna ja organisatsiooni esindajad, et arutleda lastele suunatud raamatukoguteenuse üle. Samal ajal kogunevad raamatukoguhoone ette koolinoored, et neid puudutava otsuse suhtes meelt avaldada.

Rahvusraamatukogu esindajate kinnitusel jäänuks eelmisel nädalal puhkenud kriitikatorm nende aadressil olemata, kui 20 Tallinna linnaosades paiknevat rahvaraamatukogu ning Vabaduse väljaku serval asuv linna keskraamatukogu teenindaks lapsi ja noorukeid neile seatud ülesannete tasemel.

Rahvusraamatukogu turundusjuht Triin Soone ütles, et praegu on nad pidanud paljuski tegema ka rahvaraamatukogude tööd, kuigi see pole Rahvusraamatukogu ülesanne.

Hetkel kuum