• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ulatusliku elektrikatkestuse Tartus põhjustas Siemensi seadme rike

  14. oktoobri õhtul Lõuna-Eestis olnud ulatusliku elektrikatkestuse põhjuseid uurinud Eesti Energia komisjoni hinnangul põhjustas katkestuse Siemensi seadme defekt, teatas Eesti Energia pressiesindaja. Siemens on oma süüd kinnitanud ning Eesti Energia esitab tõenäoliselt Siemensile kahjunõude.

  14. oktoobril toimus Tartu 330 kV alajaama rekonstrueerimistööde käigus L300 fiidri pingestamine. Kell 18.34 rakendus releekaitse, mis lülitas välja Tartu AJ autotrafo ja 330kV latid. Pingetuks jäid Tartu linn ja selle ümbrus, Põlva linn ja selle ümbrus, Rõngu, Elva linn ja selle ümbrus, Mustvee linn ja selle ümbrus, Kuuste, Alatskivi, Puhja, Otepää linn ja selle ümbrus. Lõuna-Eestis lülitus välja 1975 trafopunkti. EE klientidele jäi andmata 14 500 kWh elektrienergiat.
  Rikke põhjuseid uurinud komisjon leidis, et liini 300 võimsuslüliti ühe faasi kontaktid olid kontaktide juhtimissüsteemi defekti tõttu suletud asendis, samal ajal näitasid signaalseadmed lüliti väljasolekut. Lattide lahklüliti sisselülitamisel tekkis seetõttu ebasümmeetriline reziim, rakendus autotrafo distantskaitse ja trafo lülitus välja. Lahklülitiga ühefaasilise transiidi lahutamisel tekkinud kaarleek viis 330 kV lattide lühisele ja rakendunud kaitse lülitas lattidelt voolu välja.
  Võimsuslüliti tarninud AS Siemens demonteeris lüliti pooluse ja saadab selle tehasesse ekspertiisi. Juhtarvuti toite kadumise selgitab samuti seadme tarnija
  Siemens.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.