Ülo Toomsalu • 20. oktoober 2000 kell 6:06

Savisaar kindel Mõisa ja Voogi kukutamises

Edgar Savisaare juhitav Keskerakond on kindel, et Tallinna linnapea Jüri Mõisa ja volikogu esimehe Rein Voogi tagandamine läheb kahe nädala pärast ülekaalukalt läbi ning kolmele ülejooksikule tuleb koalitsioonist lisa, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna volikogu keskfraktsiooni liige Liina Tõnisson kinnitas, et kahe nädala pärast on praegune opositsioon võimul. 'Pole midagi üllatavat, et koalitsioonist hääled juurde tulid. Kahe nädala pärast on ületulijaid veelgi,' väitis Tõnisson.

Tõnissoni sõnul pole opositsioonil veel uut linnapea ja volikogu esimehe kandidaati. 'Meie ülesandeks pole ametikohtade jagamine, tuleb lõpetada lihtkodanike huvide vastane tegevus,' põhjendas Tõnisson.

Praegusest võimuliidust läksid eile opositsiooni poolele üle valimisliidu Rahva Usaldus liikmed Igor Pissarev ja Tatjana Vassiljeva ning Isamaaliidu nimekirjas volikogusse pääsenud Sinise Erakonna liige Annika Laas. Laas nuttis eile volikogu saalis ja keeldus intervjuudest. Pissarev põhjendas oma lahkumist sellega, et teda ei rahulda Tallinna majanduspoliitika.

Volikogu Rahva Usalduse fraktsiooni liikme Vladimir Ivanovi sõnul polnud nende ülejooksmine üllatav. 'Teades poliitika köögipoolt, lubati neile kindlasti palju,' nentis Ivanov.

Hetkel kuum