• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Araabia Liiga mõistis Iisraeli hukka

  Iisraeli süül puhkenud rahutused Gaza sektoris ja Jordani läänekaldal on nõudnud juba 121 inimohvrit, kellest ainult kaheksa ei ole araablased. Ehkki araabia riikide liidrid arvustasid Iisraeli teravate sõnadega ja osa neist, näiteks Liibüa, nõudis Iisraeliga suhete katkestamist, ning Iraak taotles Iisraeli vastu püha sõja alustamist, ei toetanud tippkohtumine Iisraeli karistamise karme abinõusid. Kohtumise lõppkommunikees kutsuti üksnes ÜRO sõjakuritegude tribunali Iisraeli veretööde üle kohut mõistma. Laupäeval mõistis ÜRO Peaassamblee Iisraeli hukka palestiinlaste vastu liigse sõjalise jõu kasutamise pärast.
  Nelja-aastase vaheaja järel kokku tulnud Araabia Liiga (AL) asutas Saudi Araabia algatusel muu hulgas kaks fondi, kuhu kantakse miljard dollarit. Ühte neist, nn Jeruusalemma Intifada fondi kantakse 200 miljonit dollarit, mis on mõeldud haavatud või tapetud palestiinlaste perede toetamiseks. Teine, nn al-Aqsa fond hakkab 800 miljoni dollariga toetama Ida-Jeruusalemma ?araabia ja moslemi loomust?.
  Kohtumise avalduses öeldakse, et araablased peatavad suhete normaliseerimise Iisraeliga ja jäävad kõrvale piirkondliku majanduskoostöö mitmepoolsetest läbirääkimistest.
  Iisrael nimetas ALi tippkohtumise tulemusi mõistuse võiduks, kuna see ei soovitanud katkestada Iisraeliga diplomaatilisi suhteid. Palestiinlaste äärmusorganisatsiooni Hamas liider Mustafa al-Lida pettus ALi tippkohtumise tulemustes.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.