• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SAS Radisson esitab Tallinnale väljakutse

  ?Mõni kuu tagasi Tallinna tööle asudes ei olnud mul ei kontorit ega töökaaslasi, kogu organisatsiooni moodustas mobiiltelefon minu taskus,? ütleb 48aastane Torbjörn Bodin, kes keskmise rootslase kombel ei teadnud pool aastat tagasi Eestist veel õieti midagi ning kes juba veebruaris peab avama Tallinna kõige luksuslikuma hotelli.
  ?Nüüd on mul kolm töötajat, kuid detsembri keskpaigaks kasvab nende arv juba 160-170ni. Praegu töötan neile välja koolitusprogrammi, et nad oleksid võimelised meie külalistele pakkuma rahvusvahelisel tipptasemel hotelliteenindust,? lisab ta.
  Uue hotelli juht lubab töötajaskonna kokku panna põhiliselt kohalikest inimestest. ?Ma arvan, et see hotell, mis on suurim üksik välisinvesteering Eestis, on tähtis nii linna kui terve riigi jaoks. See on otsekui visiitkaart usalduse võitmisel, kui me suudame kohaliku personaliga pakkuda nõudlikele klientidele rahvusvaheliselt laitmatut teenindust, millega nad on harjunud Lääne-Euroopas.?
  Muheda ja leebe olekuga Torbjörn Bodin sattus Tallinna pooljuhuslikult ehk täpsemalt perekonna nõudel. Tal oli seljataga 30aastane edukas karjäär hotellide ja restoranide alal. Olles alustanud noorelt ühes Stockholmi restoranis nõudepesijana, kerkis ta peagi kelneriks ja ülemkelneriks. 1985. aastal viis elu ta Göteborgi, kus ta juhatas hotelli Windsor ja linna üht populaarsemat restorani Lipp. Üheksa aastat hiljem jätkas ta Stockholmis Royal Viking Hoteli juhina ja selle töö kõrval vastutas ta viimased kaks aastat ka ülejäänud Stockholmis paikneva nelja Radisson SASi hotelli eest, kus oli kokku üle tuhande numbritoa.
  Elu veeres õlitatult, kuid perel kasvas järjest soov kogeda midagi muud, minna mõneks ajaks välismaale elama. ?Sain aru, et kui pööret teha, siis on viimane aeg midagi ette võtta,? ütles ta.
  Ja nii ta asuski ülemuste käest uurima, kas Radisson SASil ei ole mõnes teises riigis tööd pakkuda. Radissonil on üle maailma 53 riigis enam kui kuussada hotelli, nii et üht-teist oli valida. Olles tutvunud mitme projektiga, millest üks oli näiteks Tais, jäi tema pilk peatuma Tallinnas valmival hotellil. Ta luges üht-teist Eesti kohta, uuris uut hotelliprojekti ning leidis, et see on suurepärane väljakutse, ja võttis pakkumise vastu. Tema silmad säravad, kui ta ütleb, et Eestis elatud paari kuuga on rahul nii tema, abikaasa kui ka 13- ja 8aastased lapsed.
  ?Tallinnas, mis on ju Stockholmi lähim pealinn ja mis on Rootsis nõnda vähetuntud, on pöörane muutuste tempo. Oma kontori aknast näen iga päev, kuidas vanalinn palet muudab ning kuidas uus kärgkino iga päevaga kõrgemale kerkib. Jah, rootslastel pole aimu, kui kaugele Baltimaad ja nende pealinnad oma arengus on jõudnud,? tõdeb Torbjörn Bodin.
  Radisson SASi Tallinna hotell, mis läheb maksma ligi 630 miljonit krooni, kuulub rahvusvahelisse Radisson SASi hotellide võrku. Nagu nimigi ütleb, koosneb firma õigupoolest kahest poolest: SAS International Hotelist, mis on Põhjala lennukontserni SAS tütarfirma, ja USA Radisson Hotels & Reserts Worldwide?ist. Viimatinimetatuga sõlmitud kontsessioonilepingu alusel on SAS International selle ainuesindaja Euroopas, Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, kus kokku paikneb sadakond hotelli. Üldse on Radissonil üle maailma 653 hotelli.
  Tallinna hotelli tuleb 277 tuba. Neljandik neist on vägagi luksuslikud. Kõige tipuks on aga viiest toast koosnev presidendisviit, kus üks öö läheb külastajale maksma 12 000 krooni. ?Kui järgmine kord mõni megastaar Eestisse tuleb, siis pole tal Tina Turneri kombel vaja kopteriga Helsingisse põrutada, vaid ta võib rahulikul meelel meil peatuda,? muheleb Radisson SASi Tallinna hotelli direktor.
  Oma põhilise sihtgrupina näeb Radisson SAS ärimehi, mis tähendab tugeva konkurendi ilmumist eelkõige Palace?ile ja Olümpiale. Samuti turiste, kes tahavad end Tallinnas veidi mõnusamalt tunda ja on nõus selle eest rohkem raha välja andma. Uue hotelliga loodab Bodin Tallinna tuua ka järjest rohkem rahvusvaheliste konverentside külalisi.
  ?Pakkudes oma hotelli kõigis kolmes Balti riigi pealinnas, millele lähiajal lisanduvad hotellid Peterburis ja Klaipedas, siis ma usun, et oleme selle piirkonna hästi katnud,? selgitab ta.
  Torbjörn Bodin vaatab oma tulevase konkurendi Viru hotelli ruumes paikneva kontori aknast linna peale ja tema pilgust õhkub rahulolu. Ta on rahul, et võttis väljakutse vastu ning tegi teoks pereliikmete soovi viia nad välismaale, kus neile meeldib.
  ?Me oleme kohanud head vastuvõttu. Perele meeldib siin. Kohapeal selgus, et eestlased on palju avatumad, kui ma Stockholmis loetu põhjal eeldada oskasin,? ütleb Torbjörn Bodin lõpetuseks.
  2001 aastal kasvab Tallinnas hotellitubade arv ca 10 arvestusega, et Radisson SAS ja Vana-Posti Residence avatakse. Seega on 4?5 tärni sektoris oodata juurdekasvu 38. Eeldame, et Radisson SAS toob väga tugeva brändi ja ülemaailmsete jaotuskanalite kaudu Tallinna uusi kliente. Radisson SAS Tallinn on konkurendiks kõikidele hotellidele Tallinnas, eelkõige loomulikult hotellidele Reval Hotel Olümpia, Scandic Palace, Park Consul Hotel, St. Petersburg, Grand Hotel Tallinn. Nädalalõppudel ning suvel ka Virule jt puhketuriste püüdvatele hotellidele. Juba olemasolevad kliendid jagatakse ümber. Ilmselt toob pakkumise kasv kaasa keskmise täituvuse mõneprotsendilise languse Tallinnas. Samas ei too konkurentsi tihenemine kaasa hinnasõda.
  Revali Hotellidest pakub uus hotell loomulikult kõige suuremat konkurentsi Reval Hotel Olümpiale. Kuna viie tärni kliente tõenäoliselt ei ole nii palju, et täita 277 tuba, siis üritatakse üle lüüa meie nelja tärni kliente. Reval Hotel Olümpia on ja ka jääb oma teenuste valiku ja toote kvaliteedi ning hinna suhte poolest väga tugevaks turul olijaks.
  Mitmekügseid konverentsiteenuseid pakkuva hotellina saab Radissonist tõenäoliselt hinnatud konverentsihotell Tallinnas.
  405 tuba
  6 sviiti
  1kohaline tuba ... alates 1600 kr2kohaline tuba ... alates 1900 krsviitide hinnad ... 2800?3900 kr
  4 tärni
  26 korrust
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.