Ülo Toomsalu • 23. oktoober 2000 kell 6:38

PM: Ringhäälingunõukogu on takerdunud rahaprobleemidesse

Pärast suuri skandaale ametisse pandud uus ringhäälingunõukogu käib küll isamaaliitlase Tiit Sinissaare eesistumisel sageli koos, kuid näib sama otsustusvõimetu kui eelmine, reformierakondlase Paul-Eerik Rummo juhitud jututuba, mis laskis Eesti Televisioonil veereda pankrotikuristiku servale, seisab tänases Postimehe juhtkirjas.

Uue peadirektori ametisse nimetamise järel on kogu aur läinud ETV majandusolukorra kaardistamisele. Ehkki võlakoorma suurus oli teada juba mai algul, pusib nõukogu nagu kana takus arvutuste kallal, justkui saaks summa lõputu täpsustamisega võlga olematuks teha või vähendada.

Kõik ETV uue peadirektori Aare Urmi karmimad kokkuhoiukavad alates uue, otstarbekama ringhäälingumaja ehitamisest TV-le ja Eesti Raadiole kuni nende ühendamiseni on põrganud vastu Eesti Raadio peadirektori Ain Saarna kiretut eimidagitegemist ja sumbunud seejärel ringhäälingunõukogu vastutustundetus kõheluses.

Hetkel kuum