Inno Tähismaa • 25. oktoober 2000 kell 13:47

AS Lokman uus omanik on VBH Holding AG

Eesti akna- ja uksetarvikute hulgimüügi turuliider AS Lokman sai neljapäeval 19. oktoobril uue omaniku, kelleks on Euroopa suurim ehitusrauakaupade hulgimüügifirma VBH Holding AG, teatas ettevõtte esindaja.

Firma 13 töötajad jäävad samaks ja firma tegevjuhina jätkab Indrek Sauga.

Tuginedes AS Lokman turuteadmistele, VBH laiale tootevalikule ja tugevatele finantsidele, loodab ettevõte oma turuosa ja käivet Eestis suurendada. Klientidele pakutakse laiemat tootevalikut ja paremat teenindust.

Tänaseni omas VBH esindust Leedus, nüüdsest ka Eestis. Plaanis on Läti turu hõivamine.

Järgmise aasta alguses plaanib AS Lokman avada Cash Carry stiilis rauakaupade hulgimüügilao, kuhu on oodatud kõik endised kliendid, ehitusfirmad ja eraisikud.

VBH on rauakaupade hulgimüügifirma, mille peamisteks klientideks on akna-, ukse- ja mööblitootjad. Ettevõtte 1999 aasta käive oli 1,2 miljardit saksa marka (9,6 mld kr). VBH turupiirkond on Saksamaa, kuid üha suuremat osakaalu omavad rahvusvahelised turud, moodustades 1999 aastal juba 27% firma kogukäibest.

AS Lokman on suuruselt teine teine katuseakende müüja Eestis, omades turust ligi 30%. Firma aasta käibeprognoos on 40 miljonit krooni.

Hetkel kuum