Sulev Oll • 27. oktoober 2000 kell 13:35

Nycomed SEFAle maksid head tootmistavad 40 miljonit krooni

Ravimiameti andmetel ainsana Eestis heade tootmistavade sertifikaati omavale Põlvas tegutsevale Nycomed Sefale läks nõuete täitmine maksma umbes 40 miljonit krooni. 'Kokku on Nycomed investeerinud Eestisse 8 tegutsemisaasta jooksul üle 80 miljoni krooni. Julgen öelda, et ligikaudu pool sellest on otseselt või kaudselt seotud headele toomistavadele vastava süsteemi loomisega,' ütles Nycomed SEFA AS juhataja Ants Nurk.

Nurga sõnul tähendavad head tootmistavad ühel poolt vastavate tootmistingimuste loomist, teisalt kvaliteedisüsteemi loomist ning kolmandaks kvalifitseeritud inimeste koolitamist. 'Nycomedi puhul Eestis on kõik kolm protseesi toimunud paralleelselt koos ettevõtte üldise arenguga, ' sõnas Nurk.

Nycomed SEFAle on heade tootmistavade sertifikaadi (GMP- good manufacturing practice) välja andnud ka ka Taani ravimiamet.

Head tootmistavad muutuvad Eestis kohustuslikuks järgmise aasta juulist.

Hetkel kuum