• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik ei sunni tulevikule mõtlema

  Reformierakonna survel jääb pensionikogumine vabatahtlikuks, sest poliitikud ei soovi maksukoormuse tõusu. Koalitsioonilepingus toetasid poliitikud samas kohustuslikku pensionikogumissüsteemi, kirjutab Postimees.

  Ettevalmistatava kogumispensioni seaduse eelnõu kohaselt jääb investeerimine pensionireformi teise sambasse vabatahtlikuks. Plaanide kohaselt käivitub teine sammas 2002. aasta alguses.
  Kavandatavas teises sambas ehk kogumispensioni süsteemis maksab inimene soovi korral kaks protsenti brutopalgast pensionifondi või pensionikindlustusse ning riik paneb omalt poolt neli protsenti brutopalgast juurde.
  Paljud pensionisüsteemi reforminud riigid, nagu näiteks Poola, Läti, Ungari, Rootsi ja Saksamaa, on muutnud või muutmas investeerimist teise pensionisambasse alla 30aastastele kohustuslikuks. Ka Eestil oli algselt plaanis teise sambasse investeerimine teha kohustuslikuks, kuid Reformierakonna vastuseisu tõttu on Eestis see siiski jäetud vabatahtlikuks.
  Pensionireformi läbiviimises osalenud erakindlustuse eksperdid tunnistasid Postimehele, et Reformierakond ei soovinud kohustuslikku teise samba varianti, sest selletõttu suureneks maksukoormus ning tekiks surve riigieelarvele. Reformierakond on samas lubanud valijatele maksukoormust mitte tõsta.
  'Olin varem kohustusliku variandi poolt, kuid praegu arvan, et süsteem tuleks vabatahtlikuna käivitada ning ehk tulevikus, kui n-ö tavaline inimene on omandanud rohkem investeerimiskogemust ja -julgust, vaadatakse see otsus üle,' kommenteeris sotsiaalministeeriumi nõunik Lauri Leppik diplomaatiliselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.