• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollaril viie nädala suurim kukkumine

  Pärast terve nädal kestnud rekorditesadu sooritas dollar viie nädala suurima kukkumise euro suhtes pärast seda, kui selgus, et USA majanduskasv kolmandas kvartalis oli prognoositust aeglasem. Maailma suurim majandus kasvas juunist septembrini 2,7 protsenti. Analüütikud olid prognoosinud 3,6protsendilist majanduskasvu.
  Euro kurss kerkis pärast uudise avaldamist 0,8438 dollarini, mis teeb USD kursiks 18,5441 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 18,8208 krooni.
  Sellele vaatamata on Euroopa ühisraha nõrgenenud selle aasta jooksul dollari suhtes 17 protsenti. Alates euro kasutuselevõtust on see odavnenud veidi alla kolmandiku.
  Euro tuleviku suhtes ollakse eri meelt. Investeerimispanga Merrill Lynch kolme kuu kursisiht on eurole 0,90 dollarit, mis teeb USD kursiks 17,3852 krooni. Seda aga juhul, kui Euroopa Keskpank ei kergita lähiajal baasintressi, mis võiks eurotsooni majanduskasvu aeglustada. Rahvusvaheline valuutafond prognoosib selle aasta majanduskasvuks USA-le 5,2 ja eurotsoonile 3,5, st kahe superregiooni majanduskasvu kiirused lähenevad üksteisele suure hooga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.