Ain Alvela • 29. oktoober 2000 kell 22:00

Korterid tõusevad üha enam hinda

Korteriturg on aktiivne ja hinnad üha tõusevad, kusjuures tegemist on kinnisvaraturu valdkonnaga, kus ka pime kana raudkindlalt tera leiab. Igaüks, kes kinnisvaraäris kätt tahab valgeks teha, võib registreerida korterite üüri- ja müügitehingute vahendusfirmaks ning mingi tulu on tal kindlasti tagatud, sest turul tegutsevatest suurtest firmadest jääb ikka midagi üle ka neile, kes piskut ei põlga.

Korterite müügi suurenemise taga on majanduskeskkonna ja laenutingimuste paranemine ning suurenenud usk tulevikku, ütleb Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel. Tõsi ta on, seda enam, et rahvas siirdub üha intensiivsemalt pealinna ning kusagil on elada ju vaja.

Juba selle aasta jooksul on ?mägede? korterid kallinenud ligemale 20. Hinnatõusu galopp jätkub tõenäoliselt veel ka lähiaastatel, sest ruumi selleks jagub.

Kinnisvarafirma Uus Maa analüütik Ain Kivisaar kinnitab, et Tallinna kesklinnas pakutakse müügiks suhteliselt kõrgema hinnatasemega kortereid, mis ei ole turul just minev kaup. Nõudlus on odavamate (10 000?12 000 krooni m² maksvate) elamispindade järele, samas kui nende pakkumine on minimaalne.

Mis eramupiirkondadesse puutub, siis mitmed projektid ähvardavad kõrbeda mitte niivõrd kõrge hinna, vaid pigem ebasoodsa asukoha tõttu.

Hetkel kuum