Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rand & Tuulberg avab Tartus ehitusmaterjalide kaubamaja

  ?Umbes 10 miljoni krooni suurune investeering Lõuna-Eesti suurimasse ehitusmaterjalide kauplusse peaks viima meid Lõuna-Eesti ehitusmaterjalide turu liidriks,? ütles ASi Rand & Tuulberg Grupp nõukogu esimees Aivar Tuulberg.
  Rand & Tuulberg Grupi tütarettevõte AS Räni Ehituskaup avab novembri keskel ehitusmaterjalide kaubamaja, kus müügipinda on 2100 ruutmeetrit ning laopinda 1000 ruutmeetrit.
  ?Loodame uuelt kaupluselt järgmisel aastal umbes saja miljoni krooni suurust käivet,? rääkis Tuulberg ja möönis, et jaekaubandus on siiski nende kõrvalharu. ?Meie põhitegevus on ehitus ja tootmine,? lisas Tuulberg.
  Räni Ehituskauba eelmise aasta käive oli 26 miljonit krooni. 1998. aastal oli kaupluse käive 36 miljonit krooni.
  Räni Ehituskauba juhatuse esimehe Janis Alliksoo sõnul saavutab turul liidripositsiooni see, kes oskab õigel ajal õige investeeringu teha. ?Ligi neljakordne käibe kasv pole utoopia,? kinnitas Alliksoo.
  Räni Ehituskaup müüb kogu ehitusmaterjalide sortimenti, välja arvatud sanitaartehnika ja elektrikaubad. ?Need tooted nõuavad spetsiaalkauplust,? täpsustas Alliksoo.
  Räni Ehituskauba aktsiatest kuulub 67 protsenti ASile Rand & Tuulberg Grupp. Ülejäänud aktsiate omanik on Janis Alliksoo.
  Kuus aastat ehitusmaterjalide turul tegutsenud Räni Ehituskauba praeguses viilhallis on 500 ruutmeetrit müügipinda. Viilhalli on ära ostnud kõrval asuv hulgimüügifirma AS Rain, kes plaanib suureks müügihalliks kokku ehitada oma praeguse ja ostetud viilhalli.
  Ehitusmaterjalide kaupluse ASi Tartem juhataja Enn Reest ennustas konkurentsi märgatavat tõusu. ?Räni Ehituskauba uus hoone on Tartu ehitusmaterjalide kaubanduse sektori senisest arengust suurusjärgu võrra väljas,? ütles ta. ?Meie esmane eesmärk on hoida oma klientuuri.?
  Tartu ehitusmaterjalituru liidri, ASi Fanaal Tartu müügidirektori Aivar Tõnnise kinnitusel plaanivad nad oma Ehitusmaailma kaubamärki kandva kaupluse Tartu külje alt Lohkvast linna üle tuua. ?Et tarbijale lähemale tulla,? põhjendas Tõnnis. ?Kaalume praegu pakutud asukohti.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.