Kaja Koovit • 30. oktoober 2000 kell 13:06

Eestimaalaste 400 miljonit krooni Leedu Telekomis ja Venemaa juhtaktsiates

Eesti investorid on Leedu Telekomi ja Venemaa turu likviidsematesse aktsiatesse otse paigutanud 400 miljonit krooni.

'Idaturgudel liigub raha põhiliselt Leedu Telekomi ja Venemaa viie ? kuue juhtiva ettevõtte aktsiatesse,' ütles Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind.

Leedu Telekomi aktsia esmasemissiooni paigutasid siinsed investorid umbes 250 miljonit krooni. Vahepealse hinnalanguse tõttu investeeringud vähenesid, kuid viimasel ajal on hakanud jälle suurenema, nii et kokkuvõttes ei ole investeeritud summa suurus muutunud, rääkis Lind.

Venemaa turul eelistavad põhiliselt vene keelt kõnelevad ja idanaabri turuga mingilgi moel seotud investorid juhtivaid naftatööstuse- ja energiasektori ettevõtteid. Venemaa aktsiafondi arvestamata on siinsed investorid idanaabri aktsiaturule otse paigutanud umbes 150 miljonit krooni, lausus Lind.

Hetkel kuum