• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jüri Mõis: Meelis Lao on Tallinna võimukoalitsiooni luureagent

  Tallinna linnapea Jüri Mõis tunnistab Postimehele antud intervjuus, et ärimees Meelis Lao on võimukoalitsioonile nn luureagent, kes valgustab neid Keskerakonna ?käsi-peseb-kätt? meetoditest.

  Vastates küsimusele millist rolli mängib Meelis Lao koalitsiooni mitteametlikul nõupidamisel, ütles Jüri Mõis Postimehele, et kuigi Lao ei ole koalitsiooni koosolekutel osalenud, on temast koalitsioonel viimasel ajal olnud väga palju kasu, avades Keskerakonna reaalse tausta.
  Mõis nõustus, et Lao on Tallinna võimukoalitsioonile nagu luureagendi rollis, kes on avanud nende silmad Keskerakonna tegelikkuse suhtes.
  ?Telgitagustest arusaamise mõttes, et mis mängud tegelikult käivad ja mis meetoditega on võimul püsitud,? selgitas ta. ?Kui lugeda ajalehti, siis on sellised õhkõrnad kahtlustused, kus selged argumendid puuduvad ja olulised allikad vaikivad. Meelis Lao kaudu on meile selgemaks saanud paljud asjad, mis meetoditega on Keskerakond võimul püsinud.?
  Võimul püsimise vahenditena nimetas Mõis mesijuttude meetodit, käsi-peseb-kätt-meetodit ja ühiskassa meetodit. ?Praktiliselt kõik juhtivad tegelased on saanud endale linnarahva arvel turutingimustest erinevaid materiaalseid väärtusi. Alates Liina Tõnissonist lõpetades Tiit Vähiga on raske leida nime, kes poleks Keskerakonna võimu ajal saanud enesele niiöelda head, haljast oksa,? selgitas Mõis ühiskassa meetodit.
  ?Ise mõtlen sealjuures ka Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele, kel on tema poliitilise karjääri jooksul tekkinud Hundisilma talu ? see on tänases turuväärtuses umbes kolme miljoni talu. Veel on tal Nõmmel eramaja, mille tõenäoline turuväärtus on neli miljonit krooni.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.