Peep Sooman • 30. oktoober 2000 kell 11:31

Konkurentsiamet: minister Padari tegevus ei meeldi

Konkurentsiameti peadirektor Peeter Tammistu tunnistas, et ehkki põllumajandusministri Ivari Padari ühistuliste ettevõtlusvormide toetamises ja ministri toetusel ühistuliste ettevõtete ekspordiorganisatsiooni loomises seaduserikkumist ei ole, konkurentsiametile Padari tegevus ei meeldi.

'Üks asi on, kas meeldib või ei meeldi, kuid meie käsutuses olevate dokumentide kohaselt me seaduserikkumist ei näe,' lausus Tammistu. 'Teema on tundlik ning me ei jäta seda oma vaateväljast välja,' kinnitas ta.

Eelmisel nädalal hakkas konkurentsiamet uurima, kas põllumajandusministri Ivari Padari poolt ühistutele makstud miljonite kroonide suurused toetused olid konkurentsiseadusega vastuolus, sest Padar toetas eelkõige vaid ühistulisi ettevõtteid, jättes toetustest ilma näiteks osaühingud ja aktsiaseltsid.

Lisaks tundis amet huvi Padarilt miljoni kroonise toetuse saanud piimaekspordiorganisatsiooni loomise vastu, kuhu peaks kuuluma vaid ühistud ning mis kontrolliks kogu Eesti piimaekspordi kvooti. Sisuliselt tähendaks see ekspordimonopoli.

Hetkel kuum