Peeter Koppel • 30. oktoober 2000 kell 7:21

Majanduse jahtumine kergitas USA aktsiaturge

Ühendriikide aktsiaturud lõpetasid eelmise nädala viimase kauplemispäeva aeglustunud majanduskasvu toel plussis. Maailma suurim majandus kasvas kolmandas kvartalis 2,7 protsenti, mis jäi poole võrra alla analüütikute poolt ennustatule.

Aktsiaturg tõlgendas sellist arengut positiivsena, sest majanduse jahtumine tõenäoliselt välistab järjekordse intresside tõstmise Föderaalreservi poolt. Ootustest sedavõrd erinev majanduskasv käivitas koheselt spekulatsioonid isegi võimaliku intresside alandamise suhtes.

New Yorgi börsil tõstatas intressimäärade võimalik alandamine tähelepanu keskmesse taas finantssektori, mille tugev tõus viis Dow Jonesi tööstuskeskmise 2,03 protsendiga plussi 10 590, 62 punktile.

Tehnoloogiakesksel Nasdaqil toimus fiiberoptilisi seadmeid tootvate ettevõtete aktsiate hinnaralli, millele panid aluse JDS Uniphase?i head majandustulemused. Nasdaqi üldindeks lõpetas nädala lõikes miinuses, kuid tõusis reedel 0,19 protsenti 3278,36 punktini. Analüütikute hinnangul ei ole pessimism siiski turult jätkuvalt kuhugi kadunud ning investorite närvilisus hoiab turud lähiajal kindlasti tavapärasest tunduvalt volatiilsemana.

Hetkel kuum