30. oktoober 2000 kell 10:10

Otepää vineeritehas alustab spoonitootmisega

Otepää vineeritehases käivitub 13. novembril spoonitootmise liin, ütles ASi FSS Plywood tegevjuht Kaido Kukk. Vineeritootmine algab novembri lõpus või detsembri alguses.

Praegu käib Otepää endise autoremonditehase tootmishoonesse rajatud vineeritehases tootmisliinide seadiistamine. 'Esimesed viisteist inimest on väljaõppel Soomes,' sõnas Kukk.

FSS Plywoodi omanikud AS Forestex (60%, AS Sylvester (20%) ja Euroopa üks suuremaid vineeritootjaid Soome firma Schuman Wood OY (20%) investeerivad Otepää vineeritehase esimeses etapis umbes sada miljonit krooni.

Otepää vineeritehas hakkab aastas tootma 18 500 m3 vineeri ja vineeritooteid ning 2,5 miljonit m2 kooritud ehk treispooni. Soome partner Schuman Wood on võtnud endale viieks aastaks turustamise kohustuse.

Forestexi nõukogu esimees Tõnis Mäerand on varem Äripäevale öeldnud, et vineeritootmise rentaablus on 20-22 protsenti. Vineeripaku tihumeetri hind on 500-800 krooni. Niiskusekindla vineeri m3 hind Euroopa turul on 480-500 USA dollarit ja ruutmeeter spooni maksab Euroopas 0,4 USA dollarit.

Hetkel kuum