Sirje Niitra • 30. oktoober 2000 kell 11:54

Toidumessil osaleb 31 riiki

1.-3. novembrini Eesti Näituste Messikeskuses toimuval kaheksandal rahvusvahelisel toindumessil on osalejaid 31 riigist ja välisekspositsioon hõlmab 40 % messipinnast. Esmakordselt on messil infostend Tsehhi Vabariigi Põllumajandusministeeriumilt.

Enim on messil põhitoiduainete, seejärel maiustuste ja kauasäilivate pagaritoodete pakkujaid. 30 firmat tutvustab alkohoolseid jooke ja umbes samapalju ka alkoholivabu jooke. Seadmete pakkujate osas on suurem pind köögimööbli all, kuid palju on ka lihatööstuse seadmete tarnijaid.

Tallinna Toidumess on spetsialiseeritud ärilt-ärile tüüpi kaontaktmessina jätkuvalt Balikumi suurim. Tänavu oodatakse sellele 13 000 külastajat. Messi magnetiks on korraldajad kavandanud kokkade, kelnerite, baarmenide ja kondiitrite Eesti meistrivõistlused.

Mess on mõeldud asjatundjatele, välja on saadetud üle 20 000 kutse. Pileti ostnud külastajate arv on viimastel aastatel olnud alla viie protsendi.

Hetkel kuum