• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Expo 2000 suleb uksed

  Liikuvate kuuskede ja ?porganditega? Eesti paviljon pälvis kõneainet kodu- ja välismaal, sellest kirjutasid maailma mõjukad väljaanded. Oli nii kriitikat kui ka kiitust, tähelepanu äratati igal juhul.
  EXPO 2000 Eesti peakomissari Andres Armand Pajuste sõnul jäädvustas Eesti end maailmanäituste ajaloo kaardile kui riik, mis on suuteline looma atraktiivseid ja innovaatilisi lahendusi.
  Paviljoni, ekspositsiooni ja trükiste kaudu tutvustati Eestit Saksamaal 2,7 miljonile inimesele. Maailmanäitust käis uudistamas viie kuu jooksul kokku ligi 18 miljonit inimest. Külastajate arvu poolest kuulus Eesti paviljon 173 riigi ja rahvusvahelise organisatsiooni seas kümne edukama hulka.
  Teiste seas tutvusid Eesti riigi väljapanekuga maailmanäitusel Islandi president Olafur Ragnar Grimsson, Ungari peaminister Viktor Orban, Leedu peaminister Andrius Kubilius, Läti president Vaira Vike-Freiberga, Moldaavia peaminister Dumitru Braghis, Saksamaa välisminister Joschka Fischer, Kanada kaitseminister Art Eggelton ning Soome parlamendi spiiker Riitta Uosukainen.
  Eesti esmakordne osalemine maailmanäitusel oma paviljoniga jäädvustatakse ajalukku fotoalbumiga, mis ilmub trükist novembri lõpus.
  EXPO 2000 Eesti avalike suhete juhi Aili Ohlau sõnul läks osalemine maailmanäitusel maksma 54 miljonit krooni, sellest paviljoniga seotud kulud olid 35 miljonit krooni.
  Paviljoni müügist plaanitakse saada 6 miljonit krooni. Eesti ?porganditega? paviljonile on tulnud viis pakkumist ? neli Saksamaalt ja üks Eestist. Dortmundi liidumaa on avaldanud soovi paigutada ehitisse skulptuuriateljee ning kujundada sellest kunstikeskus. Hannoveri linnavalitsus tahab sinakate klaasseintega ja kuuskedega kaetud lainetava katusega paviljoni püstitada järve äärde. Pärnu linn tahtis paviljoni saada linna 750. aastapäeva kingituseks.
  Maailmanäituse ajal viis kuud lahti olnud Eesti paviljon peab 20. veebruariks olema messiplatsilt kadunud.
  31. oktoobril on Hannoveris EXPO maailmanäituse viimane päev. Riikidevahelised ?mõõduvõtmised? ei kao ka tulevikus, nii näiteks korraldatakse järgmine maailmanäitus 2005. aastal Jaapanis, Aichis.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.