Ülo Toomsalu • 1. november 2000 kell 6:07

EPL: Tallinna võimuliit parandas suure vea

Tallinna praegune võimuliit parandas eile suure vea, kui Tallinna Soojuse nõukogu otsustas nimetada mullu 822 miljoni kroonise käibe ja 3,7 miljoni kroonise puhaskasumiga ettevõtte uueks juhiks apoliitilise energeetikatööstuse kogemusega Jaak Ziugovi, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Ent nüüdki oli oht, et linnavalitsus kasutab suurettevõtte juhi kohta taas poliitilise ostu-müügi tehinguks, sest linnavalitsus lisas omalt poolt nõukogule esitatavate kandidaatide sekka Leonid Tsingisseri, keda Fontes pidas üldse kõige nõrgimaks kandidaadiks. Alles reedel tõmmati Tsingisseri nimele kriips peale.

Seepeale teatas Keskerakond, et võib umbusalduse hääletamise eel ametisse nimetatud Tallinna Soojuse juhi kohe välja vahetada. Nii annab Keskerakond omakorda Tsingisserile lootust.

Oht, et Keskerakond võimule tulles tõesti uuel Tallinna Soojusel juhil vaid mõne päeva või nädala ametis olla laseb, on seega päris reaalne. Muidugi oleks selline käitumine vastuolus Tallinna maksumaksjate huvidega, aga Keskerakonnale seda ette heita on samuti väga raske. Nad lubavad ju käituda täpselt nii, nagu seni on käitunud Jüri Mõisa linnavalitsus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hetkel kuum