1. november 2000 kell 11:23

Jüri Mõis: Me ei osta Särgava külalistemajaga hääli!

Tallinna linnavalitsus otsustas täna anda Särgava alleel asuva külalistemaja 9 aastaks ja 11 kuuks rendile riiulifirmale Ferruza, mida ajakirjandus on seostanud vene poliitikutelt häälte ostmisega.

Linnapea Jüri Mõis väitis täna pressikonverentsil, et ei saa selle firmaga seotud üksikasju avalikustada enne reedet, kuna tema teada tegutsevad teatud jõud selle tehingu nurjamise nimel. 'Need on kenad eesti soost inimesed,' kinnitas Mõis.

Äriregistri andmeil on firmaga seotud isikuteks Leonid Agejev ja Aleksei Saaremägi. Firma asub Tallinnas aadressil Narva mnt 13.

Mõisa väitel pole sõlmitud tehing seotud häälte ostmisega. 'Küll hakkasid meile viimasel ajal laekuma pakkumised, et müüge see hoone meile sõbrahinnaga, siis saate poliitilist toetust,' märkis linnapea.

Hetkel kuum