• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mobiilbüroo tervisesõbralikuks

  Mobiilse töökohaga käib kaasas liikumine, võib tunduda enamikule. Tegelikult tähendab see sedagi, et kodus istutakse ühe koha peal tunduvalt kauem, kuna seina taga või naaberlauas pole töökaaslasi, kelle juurde minna või liigutada end nendega juttu ajades. Ainuke liigutust nõudev tegevus on külmkapi juurde minek või WCs käimine. Mobiilsusest kodus töötades selle sõna füüsilises mõttes pole juttugi. Mida siis teha?
  Kui mobiilne töökoht pole müügimehel, kes suurema osa ajast ühe kliendi juurest teise juurde sõidab, tekib probleem tööasendiga. Sirgelt istumine alati ei aita. Pigem tasub asendit muuta. Selleks on mobiilbüroo jaoks eraldi mööbel, mida saab reguleerida kas või püstiasendis töötamiseks. Kui telefonini tuleb küünitada, nihuta see käeulatusse. Kasuta käetugedega tooli.
  Sülearvutiga töötades on põhiprobleem selle ekraani asumine liiga madalal. Mobiilbüroos saab seda ära hoida, kasutades eraldi klaviatuuri ja tõstes sülearvuti kõrgema mööblieseme peale. Parim asend on siis, kui ekraani ülemine serv jääb silmade kõrgusele.
  Ka lisaklaviatuuri valikul on ergonoomiaspetsialistid kindlas teinud, et tervisele on kasulikud nn klõbisevad klahvid, mis annavad vajutusest märku. Muidu ?pekstakse? näpuotstega klahve.
  Kui pead päevas rohkem kui tunni kasutama arvutit ja telefoni üheaegselt, muretse laua- või mobiiltelefoni peavarustus. Telefoni hoidmine õlaga vastu kõrva surutult võib oodatust kiiremini õlavalusid tekitada. Häälega juhitavad telefonid ja tarkvara on samuti kasulikud, kuna ei häiri töökaaslasi ja on kodus mugav kasutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.