1. november 2000 kell 7:33

Napster muutub tasuliseks

Ülipopulaarne USA võrgulehekülg, mis võimaldab fännidel vastastikku muusikafaile vahetada ilma nende eest maksmata, sõlmis eile õhtul maailma ühe suurema plaadifirmaga kokkuleppe, mis võib ta kinnipanemisest päästa.

19aastase Shawn Fanningi vaid aasta tagasi loodud internetifirma sõlmis lepingu BMGga, Saksa meediakompanii Bertelsmann muusikaharuga. Veel eilseni oli BMG üks plaadifirmadest, mis taotlesid kohtu kaudu Napsteri sulgemist autoriõiguste rikkumise eest.

BMG võtab oma hagi tagasi ja tagab Napsterile juurdepääsu oma kataloogidele. Napster omakorda, mis väidab enesel olevat juba 38 miljonit kasutajat, muutub ainult liikmetele mõeldud teenuseks, kellel tuleb igal kuul liikmemaksu maksta. Sellest saab Napster maksta autoritasusid.

BMG annab Napsterile ka laenu ning ei välista edaspidi osaluse omandamist firmas.

Hetkel kuum