• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõmmel uued krundid käibesse

  Nõmme linnaosa vanema Urmas Paeti sõnul taotleb linnaosa munitsipaalomandisse 16 hektari suurust maa-ala.

  Neist 10-15 elamukrunti kuulus enne II Maailmasõda linna omandisse ning ilmselt tagastatakse probleemideta. Pidevaks probleemiks on aga suured maa-alad, mis seisavad kasutult kuna neil pole õigusjärgseid omanikke.
  Suurem osa neist jääb barakikvartalitesse, millele lisanduvad veel Laagri raudteejaama ümbrus ja kitsarööpmelise raudtee tamm Vabaduse puiestee ja Männiku tee ristmiku piirkonnas.
  Linnaosavanema sõnul teeb ta kõik, et kasutult ja võsa kasvatav maa saaks kasulikku käibesse. Nõmme linnaosa maanõunik Olev Kaselaid ütles, et on võimatu öelda kui palju on kokku riigi omanduses olevat maad, kuid nentis, et riigi valduses seisavad kasutult väga arvestatavad maa-alad.
  Harju Maavalitsuse maaosakonna juhataja Jaan Valki sõnul maad siiski niisama linna omandisse ja käibesse ei saa anda, sest munitsipaliseerida saab ainult enne okupatsioon lnnale kuuluvaid maid, või siis sotsiaalmaid. Suurest enamusest maast, millel ei ole õigusjärgseid omanikke, on huvitatud riik, eesmärgiga saada need riigi omandisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.