Ülo Toomsalu • 1. november 2000 kell 6:12

PM: jäägu kehtima promillideta autojuhtimine

Kirglikkus, millega riigikogu liikmed eesotsas roolis kerge alkoholijoobega vahele jäänud reformierakondlase Kristiina Ojulandiga promillide eest võitlevad, on hämmastav. Kits kärneriks, ütleb selle kohta rahvasuu, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Postimehe seisukoht on Ojulandile Co-le vastupidine: ei mingeid promille. Sedaviisi on targem ja odavam.

Kahjuks ei ole promillide eest võitlejad suutnud mõelda asja praktilisele küljele. Kes ja kuidas hakkab promille mõõtma? Kas lähevad kõik ülemäärastes promillides kahtlustatavad autojuhid riburada pidi haiglatesse ja polikliinikutesse vereanalüüsi andma? Või ostetakse ehk politseile selle tarbeks alkomeetrid?

Kirgliku võitluse kõrval peaks ometi veidi kainet mõistust omama. Või on oma särk ihule ikka nii lähedal, et tahtmine igal vastuvõtul klaasike või paar võtta jätab hoopis tagaplaanile küsimuse, mis läheb promillidega seaduseparandus riigile maksma, kirjutab Postimees.

Hetkel kuum