Ülo Toomsalu • 1. november 2000 kell 6:18

Veefirma valik raputab Elvat

Elva linnavolikogu Mõõdukate fraktsioon esitas umbusaldusavalduse volikogu esimehe Toomas Järveoja vastu ning kaalub ka linnapea Aare Andersoni ametist tagandamise algatamist, süüdistades neid korruptsioonis, kirjutab Tartu Postimees. a Rahvaerakonna Mõõdukad Elva osakonna esimehe Uno Andre väitel rahuldas Elva linnavalitsus volikogu liikmetest ärimeeste Rein Abeli ja August Vesteri erahuve, tunnistades linna veevärgi rendikonkursil parimaks OÜ Elva Kommunaalettevõte ning OÜ Aqua Consult Balticu ühispakkumise.

Andre kinnitusel moodustasid rendikonkursi pakkumisi hinnanud komisjoni liikmete enamuse valimisliidu Elva liikmed, kes kuuluvad männilinna volikogu koalitsiooni.

Valimisliidu Elva nimekirjas kandideeris kohalikel valmistel nii volikogu esimees Toomas Jüriado kui isamaaliitlasest linnapea Aare Anderson.

'Elva linn on sõlminud Elva Kommunaalettevõttega juba ühe alandava lepingu, andes talle viieks aastaks tänavate puhastamise ja prügiveo ainuõiguse,' kritiseeris Andre. 'Nüüd tahab linn teha samast firmast ka vee- ja kanalisatsioonivõrgu operaatori, tõrjudes teised pakkujad kõrvale.'

Uno Andre hinnangul oli veevärgi rendikonkurss, millel osalesid lisaks Elva Kommunaalettevõttele AS Ratex ning OÜ Sulvestor, farss, sest konkursi tulemus oli ammu ära otsustatud.

Hetkel kuum