• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika muutumine kaubandusettevõtteks kahekordistab kasumi

  Muutused Baltika Grupi töös peaksid kahekordistama firma kasumi, ütles Baltika peadirektor Meelis Milder täna toimunud pressikonverentsil.

  Baltika peab muutuma rõivakaubandusettevõtteks oma tootmisega, lisas Milder.
  Kaubandusele keskendumine tähendab murrangut Baltika ajaloos, sest kui varem oli tegemist lihtsalt rõivatööstusettevõttega, kellel olid oma poed, siis nüüd keskendutakse kaubandusele. Muutuse esimesed saavutused on juba ilmnenud. Müügipinna ning ruutmeetrilt saadud käibe kasvades on Baltika kuu müügikäive võrreldes eelmise aastaga kasvanud 28,8 %.
  Edasine areng plaanitakse läbi kontrollitava jaemüügipinna suurendamise, mis tähendab niii oma poodide arvu kasvu kui frantsiisi või shop-in-shop kaubandust, kus suures kaubamajas müüdab Baltika Grupi toodetud kaup kuulub mitte kauplejale, vaid Baltikale. Kontrollitavate jaemüügipindade arv peaks aastaks 2001 praeguselt 17-lt kasvama 51-le.
  Praegu on enim kontrollitavaid jaemüügipindu, 13, Eestis, kuid see arv kasvab väga aeglaselt. Järgmisel aastal lisandub plaani kohaselt vaid üks müügipind. Enam on plaanis keskenduda Venemaale ja Ukrainale, kus järgmise aasta jooksul peaks lisanduma 9 jaekaubanduspinda. Kokku peaksid Baltika Grupi juhitavad jaekaubanduslikud pinnad aastaks 2001 kasvama 3 korda.
  Katselisena on töös USA projekt, kuhu tänavu müüdi kaupa 1,8 miljoni krooni eest. Meelis Milderi arvates peaks see number 10 korda kasvama, alles siis saaks rääkida keskmiselt edukast projektist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
USA aktsiad langevad hoogsalt: Nasdaq üle 4% miinuses
USA aktsiad läksid täna hoogsalt langusse, nii et keset börsisessiooni oli S&P indeks juba üle kolme ja Nasdaqi üle nelja protsendi vee all.
USA aktsiad läksid täna hoogsalt langusse, nii et keset börsisessiooni oli S&P indeks juba üle kolme ja Nasdaqi üle nelja protsendi vee all.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Raadiohommik: Tartu kinnisvaraturust Londonisse loodava pangani
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Vene gaasitarned Soome võivad katkeda Soomlased otsustasid arbitraaži pöörduda
Poola ja Bulgaaria järel on Vene gaasitarnete katkemine kätte jõudmas Soomes, mille suurim gaasifirma ei ole nõus Vene Gazpromile rublades maksma.
Poola ja Bulgaaria järel on Vene gaasitarnete katkemine kätte jõudmas Soomes, mille suurim gaasifirma ei ole nõus Vene Gazpromile rublades maksma.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.