• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liiklusseaduse muudatus ei too kaasa kiiruse suurenemist

  Liiklusasjatundja Hellat Rumvolti hinnangul pole täna lõplikul kujul valmiva liiklusseaduse parandamise ettepaneku taga soov lubada juhtidel kihutada, vaid tahe seadustada kogu aeg kasutusel olnud piirangud, kirjutab Postimees.

  Viimasel nädalal avalikkuse tähelepanu köitnud uudis, et riigikogu liikmed Andres Lipstok ja Kalev Kukk tahavad lubada autojuhtidel sõita linnas kiirusega 90 ja maanteel 120 kilomeetrit tunnis, on Rumvolti sõnul vaid pealiskaudne arusaam seaduseteksti sisust.
  Teede- ja sideministeeriumi nõunik Rumvolt ütles, et kõikjal, kus on teed ja tänavad, piiratakse ka sõidukite kiirust. 'Seni on see olnud seadustamata, sest sisaldub vaid liikluseeskirjas,' selgitas Rumvolt.
  Tema andmetel saab liikumiskiiruse piirangut vaadata juriidiliselt kui isiku tegevuse piiramist. 'Selline tegevus peab olema seadustatud kas põhiseaduse või seadusega,' selgitas Rumvolt.
  Kui uus seadus lubab kohalikul omavalitsusel kehtestada asulas vajadusel kiiruse ülempiiriks 90 kilomeetrit tunnis, ei pruugi see veel tähendada, et nii peab ilmtingimata tegema.
  Praegu on näiteks Tallinnas mitmeid tänavalõike, kus lubatakse sõita kuni 70 km/h ning spetsialistide hinnangul võib paremate teede ja tänavate valmides seal lubada ka suuremaid kiirusi.
  Maanteedel võib tulevikus 120-kilomeetrise tunnikiirusega sõita juhul, kui seda lubab tee seisukord, mille maanteeamet on heaks kiitnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.