Kalev Kallemets • 2. november 2000 kell 8:32

Neste esialgu hindu ei alanda

Neste Eesti jaemüügijuhi Artur Prauni sõnul ei plaani Neste esialgu bensiini jaemüügi hindu alandada, kuid ei välista bensiini maailmaturuhinna edasi langedes ka Eesti jaemüügihindade langemist järgmise nädala jooksul.

Praun ütles, et oktoobri jooksul on bensiini hind edasimüüjate jaoks dollari tugevnemisega ja bensiini maailmaturu hinna tõusuga kasvanud 90 senti, kuid jaemüügi hinnad ainult 30 senti. Et alandada novembris jaemüügihindu, peaks dollar nõrgenema ja maailmaturu hind oluliselt langema.

24. oktoobrist on 95 bensiini hind Rotterdami sadamas langenud 335 dollarilt tonni eest eilse seisuga 292 dollarini ehk üle 0,6 krooni liitrilt. Ka toornafta kohta on laekunud häid uudiseid nagu Iraani-Jaapani leping maailma suurima naftavälja kasutuselevõtu kohta ja tänahommikune Iisraeli-Palestiina vaherahu. Väga positiivne on ka euro kursi tugevnemine USD vastu. Viimaste päevade toornafta hind turgudel on endiselt volatiilne ega näita selget trendi.

Tulemas kommentaarid ka teistelt Eesti jaemüüjatelt.

Hetkel kuum