Tõnu Tramm • 2. november 2000 kell 22:00

Opel läheb homme Virumaad vallutama

Homme avatav Rakvere esindus ei ole pelgalt koht, kust saab osta uusi autosid, vaid korralik nüüdisaegne keskus, mille OÜ Saturn ehitas spetsiaalselt Opelite ja Saabide müügiks ja hooldamiseks. Keskus asub Rakveres, Narva tn. 23C. 600 m² suurune kompleks asub vahetus läheduses AS-ga HAT Auto, mis müüb Toyotasid ning AS-ga Japauto Rakvere, mis kaubitseb Suzuki ja Seatiga. Seega on Narva tänavast kujunemas Rakvere oma automüügipiirkond.

Esialgu on uues salongis ve välja pandud neli Opeli mudelit - Astra, Vectra, Omega ja Zafira. Avamisega seoses on homme ja ülehomme kavas perepäevad, kus saab kõikide autodega teha ka proovisõitue.

OÜ Saturn juhatuse esimees Eino Väli tunnistas, et müük ja hooldus läheb Rakveres lahti järgmisel nädalal ja põhirõhk pannakse Opelile. ?Osta saab ka kõike muud, mis Viking Motorsiga seotud. Kuid ma ei usu, et maapiirkonnas on väga suur huvi Saabi, Jaguari või Cadillaci vastu,? lausus Väli.

Keskus kuulub Viking Motorsi rajatavasse Opeli müügi-ja teenindusketti. Järgmine esindus on Viking Motorsil kavas avada paari nädala pärast Ida-Virumaal, Järvekülas, vahetult Tallinna-narva maantee ääres Kohtla-Järve külje all.

AS Viking Motors Opeli Keskuse turundusdirektori Ants Kulgevee sõnul on neil teise Opeli esindaja AS Ascariga jagatud müügipiirkonnad tinglikud kaheks. ?Meie pool jääb ida poole Tallinna-Tartu maanteed. Varem müüs Virumaal Opeleid AS Agdeck Auto, kuid selle aasta algusest neil seda õigust enam ei ole,? lausus Kulgevee.

AS Ascar Tallinn müügidirektor Sven Kipperi sõnul tõstab konkureeriva ettevõtte laienemine Opeli müügivõimalusi Eestis ja loob eeldused, et selle automargi müüginumbrid tulevikus kasvavad. ?Meil endal esialgu olulist laienemist kavas ei ole,? nentis Kipper.

Hetkel kuum