• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaanilised haiged rahanappuse tõttu pikas järjekorras

  Pole lootust, et plaanilise ravi pikad järjekorrad praeguse rahastamise puhul kaoksid, sest plaaniliste haigetega saab haigla tegelda vaid selle summa eest, mis vältimatut abi vajajate ravimisest üle jääb, kirjutab Postimees.

  Seadustega on määratud, et kindlustatud inimeste eest haigekassasse laekunud rahast makstakse ennekõike ära haigushüvitised, soodustus ravimite eest ja vältimatu ehk erakorraline abi. Mida vähem kõige selle peale raha kulub, seda enam jääb raviraha plaanilistele haigetele.
  Tartu haigekassa direktor Vaike Soodla selgitas plaaniliste haigete ravijärjekorda sellega, et solidaarsuskindlustuse põhimõtet järgides maksab üks maksumaksja lisaks endale ligi kahe inimese eest veel, pensionäri ja lapse eest. Samas ei saa pensionärid ja lapsed eeliskorras ravile.
  Plaanilise haige paneb järjekorda kohalik arst, kui patsient vajab eriravi, mida maakonnahaiglas pole võimalik teha, näiteks keerulised operatsioonid. Tallinna Keskhaigla silmakliinikus tuleb lõikust oodata kümme kuud, Keila südamekliinikus isegi 16 kuud.
  Viljandimaa haigekassa direktor Mati Kallas väitis, et kui meditsiinis oleks raha piiramatult, kaoksid plaaniliste haigete järjekorrad mõneks ajaks ning tekiksid taas. 'Arstid pakuksid meeleldi välja uusi ja kalleid ravivõimalusi, oskusi neil on,' ütles Kallas.
  Võimalus ravijärjekorda lühendada oleks erakindlustus, mis praegu veel Eestis ei toimi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.