2. november 2000 kell 22:00

Reval Hotel Group rekonstrueerib Lietuva

Niisuguse otsuse võttis vastu Norra kinnisvarafirma Linstow International, kes on omandanud 85 Reval Hotel Groupi aktsiatest ja kellele alates 1988. aastast kuulub hotell Lietuva. Selles 18korruselises võõrastemajas on 302 tuba.

Hotelli Lietuva rekonstrueerimine algab Linstow Internationali presidendi Egil Bauer-Nilseni sõnul 2001. aasta sügisel. ?Siis suleme hotelli talvehooajaks, pärast rekonstrueerimist võtame esimesed külalised vastu 2002. aasta kevadel,? ütles Nilsen.

Norralased kavatsevad sellesse võõrastemajja investeerida kuni 25 miljonit USA dollarit.

Hotelli rekonstrueerimist on Egil Bauer-Nilseni sõnul seni pidurdanud Venemaa kriis. ?Omades suuri äriklassi hotelle kolme Balti riigi pealinnas, jätkame oma positsioonide kindlustamist selle regiooni turul,? väidab Nilsen.

Pärast rekonstrueerimist peaks Lietuvast saama nelja tärni hotell, kus on üle 240 numbritoa ning enam kui 1000kohaline konverentsisaal.

Praegu on Eesti Reval Hotel Groupil neli hotelli (917 tuba) Tallinnas ja 31protsenti Eesti turust. Mullu sai firma puhaskasumit 31 miljonit Eesti krooni.

?Meil on plaanis hankida aastaks 2002 Balti regioonis kaheksa hotelli (1700 toaga), kusjuures me spetsialiseerume äri- ja turistiklassi hotellide kategoorias,? ütles Reval Hotel Groupi juhatuse esimees Tarmo Sumberg.

Peale hotelli Lietuva kavatseb firma Reval Hotel Group koos Leedu kapitalil põhineva ettevõttega Transmeda avada Vilniuses ka turistiklassi võõrastemaja. Seda hakatakse ehitama käesoleva aasta lõpus, esimesed kliendid loodab Reval Hotel Group seal vastu võtta 2002. aasta kevadel.

Transmeda plaanib investeerida ligikaudu 1,5 miljonit litti, üle 7 miljoni liti investeerib eraisik välismaalt, kokku teeb see 39 miljonit Eesti krooni. Reval Hotel Group kavatseb tulevikus ehitada hotelli ka Leedu sadamalinnas Klaipedas, mis on olnud kiire arenguga.

Autor: Audrius Gel?inis

Hetkel kuum