Ülo Toomsalu • 2. november 2000 kell 6:45

SLÕL: Mõisal on Savisaarest paremad ?ansid jätkata

Tundub, et praeguse seisuga oleks Jüri Mõisa koalitsioonil umbusalduse ebaõnnestumisel paremad ?ansid edasi minna, kui Edgar Savisaarel oleks võimule tulles, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

Kui küljest on raputatud ahned koonukad Sepp-Lepp, kui Leonid Tsingisserile ei antud järele ega tehtud temast Tallinna Soojuse juhti, kui demokraat Annika Laasi jätkamise nimel ei tooda võimu juurde selle erakonna nime paroodiaks muutvaid tegelasi, kui hiljem ei uju välja häälteostust pajatavad lood ning toimunust ja oma senistest vigadest osatakse linnavalitsust remontides teha vastavad järeldused, siis tuleb Savisaarele tema jõupingutuste eest tänulik olla.

Savisaare võidu korral jääks tema mainet määrima Sepa-Lepa kaasamine ning kahtlustused senise koalitsiooni põhimõttelagedate häälte ülesostmisest.

Linnakodanik ootab kogu mängu juures linnale stabiilset arengut, ametnike ja poliitikute tegutsemise läbipaistvust ning lõpututena tunduvate võimumängude taandumist normaalse töö ees.

Saavutada seda olukorras, kus volikogus otsustab asja praktiliselt üks hääl, on teadagi keeruline. Sellest hoolimata tahaks idealist, et liikmed hääletaksid oma põhimõtete järgi ja oma valimiseelseid lubadusi meeles pidades ning seda mitte ainult umbusaldushääletusel, kirjutab SL Õhtuleht.

Hetkel kuum