Andres Kärssin • 3. november 2000 kell 14:54

Erastatava saatekeskuse tariifid püsivad edasi

Eesti telekanaleid ja raadiojaamu teenindava Ringhäälingu Saatekeskuse 49 protsendi aktsiate müük TeleDiffusion de FranceŽle ei too esialgu tariifidesse mingeid muudatusi.

'Erakanalid on avaldanud arvamust, et ootavad aktiivselt erastajat, kes alandab ülikõrgeid rendihindu,' ütles Eesti Ringhäälingu Saateskeskuse juhatus esimees Rein Ruudi. 'Mina siin nii suur optimist ei oleks,' lisas ta, viitas ta saatekeskust eesootavatele investeeringutele.

Teede- ja sideministeeriumi sideosakonna juhataja Edvard Saarma ütles erakanlitele muret tekitavaid saatjate tariifimäärasid kommenteerides, et rendihinnad on ühesugused nii eratarbijale kui ka riigile.

Saarma sõnul ei hakka saatekeskus investeeringute pärast tariife tõstma, samas on võimalik tulevikus hoopis odavama teenuse pakkumine. 'Hinnad langevad alles siis kui uue tehnika juurutamine efekti hakkab andma,' lisas ta.

Täna saatekeskuse vähemusosaluse omandanud TeleDiffusion de FranceŽi rahvusvaheliste operatsioonide direktor Michel Azibert ütles, et tariifid jäävad klientidele esialgu samaks. 'Meie poliitika pole hindade tõstmine, austame seniseid lepinguid,' märkis ta.

'Meie jaoks on praegused tariifid väga kõrged,' tõdes TV 3 juhatus esimees Mart Luik. Tema sõnul on telejaamal järgmise aasta lepingu suhtes pooleli rasked läbirääkimised.

'Saan aru, et saatekeskus on huvitatud investeeringute tegemmisest, kuid samas peab ta arvestama ka oma klientide huvidega,' ütles Luik.

Hetkel kuum