• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa keskpanga soolointerventsioon

  Euroopa keskpank üllatas reedel finantsturge interventsiooniga. Kui 22. septembril tegutsesid juhtivate tööstusriikide keskpangad ühiselt (lisaks Euroopa keskpangale võtsid interventsioonist osa ka Jaapani, USA, Suurbritannia ja Kanada keskpangad), siis seekord tegutses Euroopa keskpank üksi. Soolotsemine oli ka ilmselt peamine põhjus, miks interventsioon andis suhteliselt kesise tulemuse.
  Nimelt kerkis euro vahetult pärast Euroopa keskpanga pressiteadet interventsiooni kohta 2,4 protsendi võrra 0,8797 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,79 krooni. Tõusu polnud aga kauaks ? vahetult enne USA finantsurgude avamist oli Euroopa ühisraha kukkunud taas 0,8584 dollarini ehk dollari kurss oli tõusnud 18,22 kroonini.
  USA tööministeerium teatas, et tööpuudus kahanes oktoobris 3,9 protsendini. Analüütikud olid varem prognoosinud 4,0 protsendilist tööpuudust.
  Euroopa keskpank püüdis valida euro tugiostudeks küllaltki soodsa aja. Ühisraha kurss oli just oma viimase aasta pikima tõusu harjal või selle läheduses. Keskpank aga üritas anda eurole lisaimpulsi tõusu jätkamiseks. Ilmselt toimus see siiski veidi vara.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.