Peeter Koppel • 6. november 2000 kell 13:03

Lietuvos Telekomas kergitas Vilniuse börsi

Vilniuse börs võttis täna aktiivses kauplemises suuna üles. LITIN-10 üldindeks tugevnes Lietuvos Telekomase toel protsendi võrra 1035,22 punktini. Börsi käibeks kujunes 936 296 litti.

Maaklerite hinnangul võttis Telekomase aktsia suuna üles tänu investorite üldisele arusaamale aktsia odavuse kohta. Lisaks toetas Telekomase aktsia hinna kerkimist veel ka Vilniaus Bankase aktsiate alt ülevõtmispakkumise käigus vabaneva raha liikumine ettevõtte aktsiasse. Lietuvos Telekomase aktsia kerkis täna kokkuvõttes 8 sendi võrra 2,12 litile.

Vilniaus Bankase aktsia püsis 49,75 liti tasemel. Maaklerite hinnangul jätkavad osad turuosalised enne ülevõtmispakkumise tähtaja lõppemist positsioonide võtmist. SEBi poolt vähemusaktsionäridele 50 liti tasemelt tehtud ülevõtmispakkumine lõpeb kahe nädala pärast.

Hetkel kuum